УО на ФФМ ги утврди пропозициите за неколку домашни натпреварувања

Фудбалската федерација на Македонија на денешната седница ги утврди пропозициите за футсал натпреварувањата и женскиот куп на Македонија.

–  У.О. на ФФМ ги донесе Пропозициите за натпреварување во Втора футсал лига за натпреварувачката сезона 2019/2020;

– У.О. на ФФМ ги донесе Пропозициите за натпреварување во Куп на Македонија во футсал за натпреварувачката сезона 2019/2020;

–  У.О. на ФФМ ги потврди пропозициите за натпреварување во Прва футсал лига за натпреварувачката сезона 2019/2020;

–  У.О. на ФФМ ги потврди пропозициите за натпреварување во Куп на Македонија во женска конкуренција за натпреварувачката сезона 2019/2020;

–  У.О. на ФФМ на барање на медицинскиот тим во А македонската репрезентација донесе одлука за набавка и обезбедување на медицинска опрема (GAME READY – апарат за комресиона крио терапија, NORMATEC – апарат за лимфна дренажа, COPEX – апарат за електро терапија, како дополнување на апаратурата за физикална терапија која веќе репрезентацијата ја има на користење, додатоци за GAME READY за побрза и поквалитетна рехабилитација)

Промовирај се

Пополнете ја оваа форма за пријава во која доброволно внесените податоци ќе ви помогнат да се претставите и да бидете препознаени од квалитетен клуб.
Ренова: Ние не сакавме да играме, ризикот е преголем...
26.05.2020
Челниците на Ренова преку соопштение ја критикуваа одлуката за продолжение на фудбалската сезона во Македонија, потенцирајќи дека непотребно се ризикува со здравјето на фудбалерите. Обраќањето до јавноста на поранешниот македонски првaк го пренесуваме во целост:
Види детали